Nyheder / NYHEDSARKIV 2013 / Tredie kvartal / 9. klasse afsluttet i flot stil – så hva´ nu?

9. klasse afsluttet i flot stil – så hva´ nu?

Ja, det kan man passende benytte lejligheden til at spørge Mai Johannsen og Claus Bork om. Mai Johannsen kommer fra Bylderup og har gennem hele sin skolegang gået på Bylderup skole.
 
Claus har kun gået på Bylderup skole de sidste 3 år, da han kommer fra Ravsted og derfor har gået i Ravsted skole fra 0. – 6. klasse, hvorefter han skiftede til overbygningen i Bylderup skole fra 7. – 9. klasse.
 
Mai Johannsen fortæller: ”Det har været lidt stressende her til sidst, men det var også fordi et håndboldstævne i Lübeck lige skulle kunne presses ind mellem de sidste eksaminer. Det lykkedes dog at få kabalen til at gå op, så nu ser jeg frem til sommerferien”.
 
Hvad er så dine planer efter sommerferien?: ”Efter sommerferien skal jeg starte på Vojens Gymnastik- og Idrætsefterskole, noget jeg glæder mig meget til”. ”Især glæder jeg mig til at spille en masse håndbold og lære nogle nye mennesker at kende”.
 
Er du allerede nervøs for det kommende skoleskifte? ”Nej, ikke endnu, men jeg tænker da tilbage på mine år i Bylderup skole med glæde”. ”Især synes jeg, lærerne har været rigtig dygtige til at klæde os fagligt på, så jeg føler, jeg er godt rustet til skiftet”. ”Desuden er vi 5 elever fra Bylderup, som skal starte i Vojens, så jeg er ikke helt alene, når jeg skal starte på den nye skole”.
 
Verden ligger nu åben for jer, hvilken vej har du valgt, Claus?: ”Jeg skal begynde på Tønder Gymnasium på den samfundsvidenskabelige linje, og indtil videre bliver jeg boende hjemme i Ravsted, og så tager jeg bussen til og fra Tønder”.
 
Og i den forbindelse skal der selvfølgelig ske et skoleskifte, men nu har du jo prøvet det før, da du skiftede fra Ravsted til Bylderup Skole. Hvad var det bedste ved dette skifte?: ”Inden skiftet til Bylderup skole var jeg ret nervøs for, hvad der ventede”. ”Men jeg blev positivt overrasket, for Bylderup skole er en rigtig god skole, og jeg har fået nogle super kammerater”. ”Ligesom Ravsted skole, er Bylderup skole også en mindre skole, men det synes jeg egentlig bare er en fordel, da man lærer alle at kende rigtig godt, og på den måde er det ikke så overfladisk”.
 
Nu venter så det næste skoleskifte: ”Ja, og igen kan jeg godt være lidt nervøs, for denne gang skifter jeg til en endnu større skole, hvor jeg næsten ingen kender”. ”Modsat er det jo samme vilkår for alle de andre, så det skal nok gå det hele”.
 
Og hvem ved om de to unge menneskers veje krydses engang i fremtiden, for efter 10. klasse regner Mai med at skulle starte på gymnasiet i Tønder. Hvad tiden efter gymnasiet så skal bringe, ved de unge mennesker endnu ikke, men som Claus tørt konstaterede: ”Så er jeg født med 10 tommelfingre, så det bliver nok et eller andet kontorarbejde..”.JULI 2013