Nyheder / NYHEDSARKIV 2013 / Tredie kvartal / 99 børn til Lübeck

99 børn til Lübeck

Forening samler 99 børn og unge til stort internationalt håndboldstævne i Lübeck.
 

I weekenden d. 21. – 23. juni var 99 forventningsfulde børn og unge i årgangene U12–U18 fra BBI, Saxburg, Ravsted’s håndboldafdeling til ”Lübecker Internationaler Handballtage”.

Med stor opbakning fra lokalområdets erhvervsdrivende, Aktivitetsrådet under Fritidsrådet i Aabenraa Kommune, ECCO fonden og Den Jyske Sparekasse, Tinglev, Deutsche Jugendverband für Nordschleswig fik børn og trænere/ledsagere en helt igennem fantastisk tur og oplevelse.

Alle deltagere samledes ved Bylderup Idrætscenter fredag formiddag, hvor der var afgang ca. kl. 11.00.
Mange af forældrene havde bagt pølsehorn, pizzasnegle og kage, så med en god proviantering, drog vi afsted.

I Lübeck blev vi installeret i en stor sportshal, i gå-afstand fra sportspladsen. De første af vores i alt 10 hold skulle i kamp fra stævnets start. De hold, der ikke skulle i kamp umiddelbart fra start, gik til bymidten og samledes til fælles indmarch. Ruten gik gennem den gamle bydel i Lübeck og er utrolig smuk. Borgere rundt om i hele byen mødte os med vink og store smil. Vi følte os meget velkommen.
Vejret var helt perfekt til håndbold! Ca. 20 gr., blæsende og stort set ingen regn.

Efter lørdagens indledende kampe i puljerne blev det om søndagen ”vind eller forsvind” kampe. Klubben endte med at vinde 1. pladsen af U14 pigerne, 3. pladsen af U12 drengene og af U16 drengene.

På sportspladsen havde vi et stort telt som samlingspunkt. Her blev der løbende servereret frugt, boller, forældrenes hjemmebag og masser at drikke til børnene/de unge. Til teltet var der tilknyttet en aflåst trailer, hvor forplejningen blev opbevaret og uddelt efter behov.

Når vi færdes på pladsen, er vi som ”en stor familie”. Alle passer på hinanden og tager ansvar for hinanden. De ældste og dem, der har været med før, har et øje for om alle trives eller måske savner én og anden derhjemme. Børn og voksne henvender sig uden forbehold på kryds og tværs af tilhørsforhold til ens eget hold. Dét er sammenhold og fællesskab!!

I år havde en del forældre valgt at komme til Lübeck og overnatte dér til søndag. Sammen med mindre søskende oplevede de den helt uovertræffelige stemning, der er blandt spillere og ledsagere. Ved de sidste kampe oplevedes det nærmest som om vi havde hjemmebane, og det fik lige de sidste kræfter frem hos vores spillere og trænere. Det førte til tre fornemme placeringer.

For klubben betyder det et enormt sammenhold, der bæres videre til efterårets turneringer. Vi oplever, at store og små genkender hinanden i hallen ved hjemmekampe og gennem hele vinteren går snakken om: ”… når vi skal til Lübeck …” – alle ser frem til denne tur, der for mange spillere betyder afslutning på en lang sæson, og for nogen, begyndelsen til den nye.

I år er der rigtig mange af vores spillere, der skal have et ophold på efterskole i næste sæson, så denne tur var muligvis kulminationen på, hvad vi kan opnå af deltagere.

Vi er dog i Bylderup/Ravsted enormt privilegerede af den opbakning vi får af børnene og deres forældre – uden dem ville det på ingen måde være muligt at samle næsten 100 deltagere og 19 dybt engagerede trænere og ledsagere, der tager med for egen regning!

Det ligger et stort logistisk og mange timers frivilligt arbejde bag turen – og uden en gruppe, der bruger fritid og energi på at arrangere et så stort event, var det naturligvis heller ikke muligt.

Vi glæder os til sæsonen 2013/2014 med mange gode håndboldoplevelser, der måske igen ender med en fælles tur til ”Lübecker Internationale Handballtage”.