Nyheder / NYHEDSARKIV 2017 / Andet kvartal / Bylderup Skoles viceskoleinspektør takker af

Bylderup Skoles viceskoleinspektør takker af

Efter 37 år på Bylderup Skole, vælger viceskoleinspektør Sven Møller, nu at takke af for at gå på efterløn.

I 1980 fik han tilbudt 2 stillinger, én i Skærbæk Kommune, og én i Tinglev Kommune – og at valget faldt på jobbet i Tinglev Kommune var ingen tilfældighed. ”Dengang blev jeg lovet, at jeg kunne få ansættelse på Bylderup Skole, og da overbygningen dengang skulle etableres på Bylderup Skole, var valget nemt - for det var en spændende proces som jeg gerne ville være en del af”.

”De første 12 år fungerede jeg som lærer, men efter at jeg blev viceskoleinspektør i 1992, blev selve lærergerningen skubbet mere i baggrunden”. ”Og det var måske godt nok for både eleverne og mig selv”, fortsætter Sven med et smil, ”for i begyndelsen underviste jeg bl.a. i historie og geografi, og disse fag var ærlig talt ikke min spidskompetence”. ”Derimod følte jeg mig meget mere på hjemmebane i matematikundervisningen og idræt, og idræt underviser jeg stadig i”.
 

På spørgsmålet om det ikke er svært at sige farvel efter så mange år, siger Sven:

”Det er klart at det er med vemod at jeg nu stopper, for havde jeg ikke været glad for mit job, så havde jeg ikke valgt at være ansat 37 år samme sted”. ”Modsat føler jeg dog, at det er en beslutning jeg er helt afklaret med”.

”Det jeg kommer til at savne allermest, er den daglige kontakt og samspillet med eleverne, for den del af jobbet kan jeg virkelig godt lide”. ”Og så kan jeg godt lide at arbejde med den overordnede planlægning, samt økonomistyringen, for som skole har vi faktisk meget frie rammer for driften”.

”Der er også nogle opgaver jeg glæder mig til at kunne slippe, så på falderebet er der også en lille løftet pegefinger, til både forældre og elever”. ”Det er især de socialpædagogiske opgaver, som fylder mere i dag, end de gjorde tidligere – og jeg kunne i disse tilfælde godt ønske mig, at forældrene i større grad bakkede op om skolen”.Er der så nogle episoder der har indpræntet sig på en speciel måde?

”Ja, på den positive måde husker jeg turene til Frankrig, hvor 10. klasserne skulle ned og plukke vindruer”. ”Det var virkelig nogle sjove ture, som bød på hårdt arbejde, hyggelige stunder, og god stemning”. ”Dengang havde jeg dog små børn, så det var lidt hårdt at være væk i 2-3 uger fra familien”. ”Turene til Frankrig har også indprentet sig i bevistheden hos de daværende elever, for når jeg dén dag i dag møder de daværende elever på gangene, i deres rolle som forældre, så falder snakken stadig tit på oplevelserne i Frankrig - selvom oplevelserne måske ligger 30 år tilbage i tiden”.

Men nu er det snart slut, for den 23. juni tager Sven afsked med eleverne ved morgensangen på skolen. Samme dag vil forældrene i tidsrummet 9-12 kunne tage afsked med en kop kaffe, og om eftermiddagen har Bylderup Skole indbudt til afskedsreception. Offcielt stopper han den 31. juli.Fremover vil Sven bruge mere tid sammen med sin kone, sine børn og børnebørn, ligesom der venter er par projekter med hus og have.

Det aktive liv har altid præget Sven, så den ekstra tid skal også bruges til motion, og til foråret agter han at prøve kræfter med golfsporten.

Så ét er sikkert – Sven kommer ikke til at kede sig!
 
 
 
 
 
juni 2017