Nyheder / NYHEDSARKIV 2012 / Fjerde kvartal / Sønderjyske højskoledage

Sønderjyske højskoledage

For 26. gang blev der i uge 38 afholdt sønderjyske højskoledage på Slogs Herreds Hus.
 
De tidligere år har det været afgåede sognepræst Erik Monrad, som har været primus motor for arrangementet, men han har desværre valgt at takke af. Så nu består højskoleudvalget af Henrik Nissen og Søren Hansen, og det lykkes dem – også takket være Ingrid Carlsen og mange frivillige – at stable et flot arrangement på benene.

 
Højskoledagene strækkede sig over 5 dage, hvor man havde besøg af 15 foredragsholdere, bl.a. prominente navne som Niels Helveg Petersen og Per Larsen.

 
Slogs Herreds Hus har kapacitet til 200 deltagere, og tilmelding foregår efter ”først til mølle-princippet”, alt efter hvem der først indbetalte deltagergebyret. Efter blot et par dage kan der meldes ”udsolgt”, og herefter sørger Per Kibsgaard for, at returnere pengene til dem, som fik tilmeldt sig for sent.
 
Desværre må man skuffe en del, for allerede nu er der til næste års arrangement, skrevet 500 interesserede op!


 
Men det er også nogle fantastisk hyggelige dage, spækket med kulturelle og åndelige emner. Desuden sørger Ingrid Carlsen for, at deltagerne bliver vartet op på bedste vis. De 3 daglige foredrag, bliver nemlig afbrudt af formiddagskaffe, varm mad til middag samt dessert, og eftermiddagskaffe med hjemmebag.
 
Næste store arrangement på Slogs Herreds Hus er i øvrigt Mortens aften, som traditionen tro byder på Mortens and, suppleret med trompet-underholdning af Per Nielsen.

OKTOBER 2012