Nyheder / Årets hus

Årets hus

Torsdag den 28. maj blev der afholdt generalforsamling i Borgerforeningen for Bylderup-Bov, Bylderup og Lendemark.

Traditionen tro skulle ”Årets hus” samtidig kåres. Men nogle traditioner er til for at blive brudt, og i tilfældet med kåringen af ”Årets hus”, har det tidligere været borgerforeningens bestyrelse, som har truffet den svære beslutning. Men i år valgte bestyrelsen som noget nyt, at lægge beslutningen ud til de lokale borgere, via en afstemning på facebook.

Borgerforeningen havde nomineret 3 ejendomme, og afstemningen viste, at Åbovej 36 nu kan kalde sig ”Årets hus”.

”At skære feltet ned til kun 3 ejendomme, var faktisk ikke helt nemt”, fortæller formanden for borgerforeningens bestyrelse, Inger Salomonsen. ”For i disse år oplever vi, at mange vælger at forbedre og investere i deres ejendomme, og det kan vi andre jo kun glæde os over, da det skaber byforskønnelse, ligesom den slags har det med at smitte”.

”Åbovej 36 vandt overbevisende afstemningen, men de andre kandidater var bestemt værdige modstandere”, slutter Inger.

Spørger man Jacob Lund, der sammen med sin kammerat, Morten Nissen, bor på Åbovej 36, så er listen over de forbedringer der er sket siden overtagelsen i 2018, også alenlang.

”Hvis vi skal starte med det udvendige, så begyndte vi at rydde haven og fjerne bevoksning”, fortæller Jacob. ”Dernæst blev huset pudset, sandblæst og vandskuret, og det blev efterisoleret samtidig med at der kom nyt tag, gavle og udhæng”. ”Nye vinduer og døre måtte der også til, og så byggede vi en dobbelt carport og redskabsskur”.

”I hele processen har min kammerat og sambo, Morten Nissen hjulpet flittigt til, og familie og venner har også være flinke til at give et nap med, så dem vil jeg gerne takke for deres store indsats”.

”Men indvendigt er der også sket ting og sager”, fortsætter Jacob. ”Faktisk er badeværelset det eneste rum, som næsten er urørt”. ”For der er lagt nye gulve med gulvvarme, indsat nyt køkken, bryggers, indvendige lofter, døre, ligesom nogle af de bærende konstruktioner er ændret, så vi kunne få et åbent og lyst køkken alrum”.

Læseren tænker måske: ”Pyha sikken en omgang” – og det er da også rigtigt at der er lagt meget energi i ombygningen. Heldigvis er der anlagt nye belægninger og terrasser rundt om huset, så Jacob og Morten har nu de bedste rammer, hvis de vil tage sig et velfortjent hvil.