Nyheder / Markeds- og ringriderfesten kunne melde "ALT UDSOLGT"

Markeds- og ringriderfesten kunne melde "ALT UDSOLGT"

Fredag den 30. august til søndag den 1. september arrangerede Ringriderforeningen i Bylderup-Bov ”Markeds- og ringriderfest”.

 

Og formand, Lone Bøgh kan se tilbage på nogle begivenhedsrige dage, tilsmilet af godt vejr, hvor festpladsen gennem hele perioden var velbesøgt af glade mennesker.

 

Fredag formiddag tyvstartede ringriderfesten for de mindste, da Vesthop slog dørene op for byens daginstitutioner og hvor der var gratis entre. Om eftermiddagen var der fest i teltet, hvor målgruppen var de +60 årige, og Søren stod for musikken. Ca. 70 personer deltog.

 

Senere var der cykelringridning for børn. Emilie cyklede af med sejren, Liv blev nummer 2, Emma nummer 3, og Eskild fik 4. pladsen. Han vandt dog præmien for den flottest pyntede cykel.


Havetraktorringridningen blev en meget spændende affære. Hos børnene blev Christian nr. 1, Mathias B. nr. 2, Nikolaj nr. 3. Hos de voksne vandt John Hansen.

 

Den lidt større klasse – traktorringridning – blev en spændende dyst med omridning, hvor Morten Petersen løb af med sejren, Gert J.  blev nr. 2 og Kurt N. nr. 3.

 

Fredag aften var der fest i teltet, og man kunne meldte ALT UDSOLGT. Entertaineren og stand-up komikeren Nikolaj Stokholm underholdt på scenen og leverede underholdning i topklasse. De fremmødte hyggede sig, og der var god stemning.

 

Lørdag morgen var der gratis morgenmad i teltet, og på markedspladsen var der tombola hvor der kunne vindes mange fine gevinster. På markedspladsen var der tombola, hvor man kunne vinde mange fine gevinster, Der var kræmmere, og loppe/byttemarked.

 

Den årlige børnefrokost - som ud over børnefrokost inkluderer en masse sjov og leg – var også velbesøgt. Emil fra ”Store Nørd” leverede efterfølgende sjov underholdning for børn og voksne i teltet.

 

Udenfor teltet blev der også leveret sjov underholdning – hér var det dog holddysten med lokale deltagere – der sørgede for smil og grin. 2 hold mødte tilmeldt, og skulle dyste i 4 discipliner. ”Hvem er Fidde?” vandt, men de måtte kæmpe hårdt for sejren mod ”Røde Martins kolbøtter”.

 

Til havetraktortrækket var deltagerne opdelt i 4 klasser.

 

I klassen op til 260 kg. vandt Andreas Clemmensen foran Sune Hoffmann og Nicolai Lorenzen. I klassen op til 300 kg. løb Esben Christensen med sejren, Marcus Lorenzen blev nr. 2 og Stine Hoffmann nr. 3. Klassen op til 350 kg. fandt i Andreas Clemmensen en suveræn vinder. Magnus Joakimsen fik 2. pladsen og Nicolai Lorenzen 3. pladsen. I den helt store klasse på 500 kg. vandt Robert Clemmensen foran Bjarne Joakimsen og Lars Andersen.

 

Lørdag aften kunne ringriderforeningen igen melde ALT UDSOLGT til borgerspisningen. Ravsted Slagteren leverede rigtig lækker mad, ”Men with Manners” spillede op til dans, og stemningen i teltet var fantastisk hele aftenen. Næppe var festen slut kl. 01.30, og støvet havde lagt sag, trak et tordenvejr ind over Bylderup-Bov. Så mange af de feststemte deltagere fik en afvaskning på vej hjem fra teltet.

 

Søndag bød programmet på ringridning.

 

176 ryttere deltog. Søndag eftermiddag var der optog gennem byen, akkompagneret med Sønderborg Garden. Anette Bonnichsen blev Konge, Yvonne Appel blev Kronprins og Ole Olesen blev Prins.

 

Traditionen tro skulle de gule gummiænder også i aktion da der var ”anderæs” i Slogs Å. Samtlige 200 ænder blev igen i år solgt, og  der var flotte pengepræmier til ejerne af de 3 hurtigste ænder.

 

Søndag aften var der helstegt pattegris i teltet, og mange valgte at nyde aftensmaden i hinandens selskab, så det var en rigtig fin måde at afrunde markeds- og ringriderfesten på.

 

”Kort sagt har det været en fantastisk weekend i Bylderup-Bov”, fortæller formanden Lone Bøgh. ”I år ændrede vi teltets placering på pladsen”. ”Det synes vi fungerede mega godt, fordi det skabte en bedre sammenhæng på pladsen, hvor det kunne virke som om pladsen var opdelt i to”.

 

”Og det har været en travl og weekend med mange indtryk. Jeg vil gerne takke de øvrige medlemmer af bestyrelsen, for et godt samarbejde, og deres kæmpe store indsats”.

 

”Desuden har rigtig mange frivillige ydet en stor indsats for, at vi kunne få sammensat et spændende og alsidigt festprogram, hjælpe til med servering i teltet, børnefrokost, og de mange andre opgaver der følger med, når sådan en weekend skal afvikles”. ”Så alle de mennesker skylder jeg naturligvis en kæmpe stor tak”. ”Vores ambassadører har sørget for, at borgerspisningen igen i år blev et tilløbsstykke, og dem skylder jeg også en stor tak”. ”Og så kan vi glæde os over en ganske enkel super stemning i teltet, både fredag, lørdag og søndag, så der skal også lyde en stor tak til de mange som valgte at møde op til arrangementerne”.

 

”Vejret har næsten været perfekt, og det har betydet at rigtig mange lokale lægger vejen forbi festpladsen i løbet af de 3 dage”. ”Fredag og lørdag var det varmt og solrigt, lørdag nat fik vi regn, og søndag var det overskyet men lunt – og så kom der godt nok en kraftig regnbyge forbi, da ringridningen var ved at slutte”. ”Vi kan derfor ikke bede vejrguderne om bedre betingelser”.

 

”Så i bestyrelsen er vi glade,  tilfredse, og trætte”, slutter Lone med et smil.

 

Resultater:

 

Cykelringridning, børn:

1) Emilie

2) Liv

3) Emma

4) Eskild, som vandt konkurrencen for den flottest pyntede cykel.

 

Havetraktorringridning, børn:

1) Christian

2) Mathias

3) Jannik

 

Havetraktorringridning, voksne:

1) John Hansen

 

Traktorringridning:

1) Morten Petersen

2) Gert J.

3) Kurt N.

 

Havetraktortræk, 260 kg.

1) Andreas Clemmensen

2) Sune Hoffmann

3) Nicolai Lorenzen

 

Havetraktortræk, 300 kg.

1) Esben Christensen

2) Marcus Lorenzen

3) Stine Hoffmann

 

Havetraktortræk, 350 kg.

1) Andreas Clemmensen

2) Magnus Joakimsen

3) Nicolai Lorenzen

 

Havetraktortræk, 500 kg.

1) Robert Clemmensen

2) Bjarne Joakimsen

3) Lars Andersen

 

Holddyst:

1) "Hvem er Fidde?"

2) "Røde Martins kolbøtter"

 

Anderæs:

1) Jonna Feddersen

2) Allan Gehrt

3) Hanne Lüllau

 

Ringridning, voksne:

Konge: Anette Bonnichsen

Kronprins: Yvonne Appel

Prins: Ole Olesen

 

Ringridning, børn

Konge: Jonas Olesen

Kronprins: Line Olesen

Prins: Jacob Schmidt

 

Ringridning, børn under 15 år:

1) Sofie Petersen

2) Jesper Dahl

3) Caroline Kohlmoss

4) Nickolas Madsen

5) Christian Brink

 

Ringridning, 15 – 29 år:

1) Martin Boyschau

2) Gitte Kjeldstrøm

3) Lisa Hansen

4) Alberte Lock

5) Jakob Høj

 

Ringridning, 30 – 39 år:

1) Maibritt Petersen

2) Mads Dau

3) Mike Dinesen

4) Martin Iversen

5) Jane Hansen

 

Ringridning, 40 – 49 år:

1) Jørgen Schmidt

2) Lenette Olesen

3) Torben Kaufmann

4) Jes Kohlmoss

5) Lars Appel

 

Ringridning, 50 – 59 år:

1) Lars Kjeldstrøm

2) Torben Hansen

3) Hans Nicolaisen

4) Hans Nielsen

5) Benny Kohls

 

Ringridning, 60 – 69 år:

1) Gert Hansen

2) Flemming Jensen

3) Bjarne Brodersen

4) Anthon Bonnichsen

5) Hans Chr. Sørensen

 

Ringridning, 70+ år:

1) Arne Schultz

2) Jørgen Thomsen

3) Henning Vollesen

4) Arne Kjeldstrøm

5) Valte Vestergårs
Se billederne her