Nyheder / Torvet i Bylderup-Bov blev indviet

Torvet i Bylderup-Bov blev indviet


Grundlovsdag den 5. juni 2019, var ikke kun valgdag og solskinsdag - i Bylderup-Bov var den også ”indvielsesdag”!

Det var nemlig dagen, hvor byens torv officielt blev indviet.

Tilbage i 2017, indgik Borgerforeningen for Bylderup-Bov, Bylderup og Lendemark, en aftale med Aabenraa Kommune, om leje af grunden for de næste 20 år. Lejen udgør 0 kr. om året, til gengæld stillede kommunen – rimelig nok – nogle krav.

Arealet skulle nemlig være et grønt område, med plads til ophold, og Borgerforeningen skulle varetage indretningen, vedligeholdelsen og driften af grunden, uden udgifter for kommunen.

Jens og Christian slår derfor græsset, så det kunne være en golfbane værdigt!

Byens lokale arkitekt, Peter Brockhattingen, har tegnet indretningen, og med et sponsorat på 50.000 kr. fra SE´s vækstpulje, har det været muligt at få springvand, bænke, samt anlæggelse af en sti og en vold.

Karl-Heinz Gehrt & Søn, v. Allan Gehrt, har sponsoreret pullerterne ud mod vejen, og Entreprenørfirma Kim P. Hansen, har sponsoreret en blodbøg.

Der bliver senere opstillet en infotavle, men allerede nu kan torvet tages i brug. Resultatet er blevet fantastisk godt, og harmonerer fint med torvet på den anden side af vejen. Borgerforeningen håber derfor, at byens borgere vil bruge stedet som samlingssted, hvor man kan sidde og hygge, lave marked, eller hvad man ellers kan finde på.

Og så skal det heller ikke være en hemmelighed, at Borgerforeningen håber på, at jernbanen mellem Tønder og Tinglev på et tidspunkt kan blive omdannet til en cykelsti. I den forbindelse vil det være ideelt, at man kan holde et hvil lige midt imellem – nemlig på torvet i Bylderup-Bov.

Ca. 50 borgere deltog i åbningen, hvor der var arrangeret mobilgang/løb, og efterfølgende blev der serveret grillpølser samt øl og vand.

Vinderholdet blev i øvrigt ”Martins Team”, efterfulgt af ”Tanjas Team”, og tredjepladsen løb Jakob, Mads og Charlotte afsted med.